Posted by uçan adam Posted on 14:48 | 1 comment

TRİPODLU ANALİZ :)



Bugün ilginç birşey keşfettim. Çekimleri yaptığım Afrika Kazakistan, Kırgızistan,Türkiye her neresi olursa olsun benzer durumları gözlemledim. Çekimlerim esnasında kız çocukları ile erkek çocukları arasındaki davranışsal farklılıkları gözlemliyorum sık sık. Ortama ve bana ısınmaları için hemen gidip sarılıp şapur şupur öpmüyorum çocukları. Önce onların ilgisini çekecek birşeyler tasarlıyorum. oyuncak şekerleme balon çantam fotograf makinam tripod.... Evet TRİPOD. 

Çok ilginç ki çocuklar hemen tripoda saldırıyorlar. Tam bu noktada kız çocukları ile erkek çocuklarının tripod ile münasebeti arasında ince bir ayrım oluyor. Erkek çocukları tripodun bütün teknik aksamlarını sökmek için var gücüyle uğraşıyorlar. Kurcalıyor çeviriyor açıyor kapatıyor eğiyor büküyor. Baktı açamadı yere vuruyor ama bi şekilde tripodun teknik işleyişini keşfetmeye çözmeye çalışıyor.
Kız çocukları ise daha ilginç birşey yapıyor. Önce kısa bir süre onlar da tripodu kurcalıyor çözmeye çalışıyor ancak daha sonra tripod ile bana poz veriyorlar. Tripoda sarılıp bana poz veren, onu kucağına alıp sallayıp poz veren... Bir elini tripoda yaslayıp diğer elini beline koyup dudaklarını büzerek poz veren... Kız milleti işte demeyin. Bu işlevsel hareketleri gören erkek çocukları da kurcalama gayretlerini bırakıp kızı ilgiyle izliyor bazıları kızı taklit etmeye çalışıyor bazıları oturup melül melül pozlarını izliyor. Yani bir şekilde kız çocukları beyninin derinliklerindeki eşsiz zeka kırıntılarını içgüdüsel olarak kullanıyorlar. Aman beyler dikkat bu kızların yaratılışında var bu olay. Kaçın kurtarın kendinizi. 
Fotoğrafı Kazakistan Akumit yetimhanesinde çektim.

1 yorum:

  1. Adsız15:38:00

    Erkekler teknik konularda neden daha başarılılar? Çünkü küçükken pek çok şey bozmuşlardır sanırım. :)

    YanıtlaSil

  ©   Sağ Tıklama Engeli